Nicole C. Mullen – Captivated

Alweer drie jaar geleden bracht Nicole C. Mullen haar vorige CD uit. Nu is er dan Captivated, een worship album. Opener Holy Captivated is een lofzang op de grootheid van God, met een instrumentale hoofdrol voor akoestisch gitaar. Na dit ingetogen begin is er de spetterende funky gospelsong I Can Do (P413), een eigen versie van “ik vermag alle dingen door Hem die mij kracht geeft.” uit Filippenzen 4 vers 13. I Need You is een bewerking van Psalm 42 als mid-tempo typisch Amerikaanse CCM popsong, hoewel de samenzang wel aanzet om in te haken. Michael O’Brien zingt mee op de ballad Kingdom Come (inderdaad, een Onze Vader versie), De Jamaicaanse Tyrone Thompson, beter bekend als Papa San is te gast in de reggaesong My Sheperd. The Katinas maken tenslotte hun opwachting op het urban Lead Me. Forgive Me is een pianoballad. Uit de oude doos, maar nog steeds mooi is de Andrae Crouch song My Tribute, dat als medley doorloopt in My Redeemer. Het mid-tempo A Song for You en de gitaarballad I’ll Praise Your Holy Name maken de set compleet. Als elfde song is de radio edit van Kingdom Come toegevoegd. Veteraan Ed Cash (Chris Tomlin, Kari Jobe, David Crowder Band, Matthew West) produceerde Captivated en zette er bekende Nashville studiomuzikanten als Chris Rodriguez en Dan Needham bij in. Amerikaans kwaliteitswerk met ditto gladgestreken arrangementen. Mullen heeft niet de strot van Sandi Patty, Twila Paris of Nichole Nordeman, maar levert zo wel weer een afwisselende plaat die géén 13-in-een-dozijn modern worship collectie is.