Diverse artiesten – X 2011

Het jaarlijkse rock alternatief voor de Wow verzamelaars heet X van Tooth & Nail Records en BEC Recordings. Op X 2011 kun je een dwarsdoorsnede van de uitgebrachte rockalbums van 2010 en 2011 beluisteren. De verzamelaar opent met Crazy Love van Hawk Nelson en de titeltrack van FM Static‘s laatste, My Brain Says Stop, but My Heart Says Go . Sanctus Real levert Take Over Me en Aaron Gillespie het straight rock We Were Made For You. Core/scream van Emery in Fix Me van hun nieuwe We Do What We Want album, symfonische metal van The Letter Black‘s CD Hanging On By A Thread in Believe. Demon Hunter‘s mid-tempo Driving Nails wordt gevolgd door Switchfoot‘s The Sound (John M. Perkins‘ Blues), een voor Switchfoot begrippen stevig nummer. Het is dus stylistisch wel schakelen per 4 minuten.

Daarna Avalanche van de Canadese rapper/rocker Manafest, New Fire van post-hardcore band Sent By Ravens en Hero van Abandon, dat deze zomer op Xnoizz Flevo Festival z’n opwachting maakt. Thousand Foot Krutch stond er in 2009, en levert nu het mid-tempo Forward Motion. Bands die er ook eerder stonden: The Almost doet No I Don’t en Kutless Remember Me. Deze zomer ook present in Bussloo is de metalcore band Underoath, nu op volle kracht met In Division. Je kunt het afwisselende rockalbum op iTunes en Amazon.com terugvinden.