Deurstapperstocht 40km wandelen vanuit Rheeze

Vandaag organiseerde wandelsportvereniging De Deurstappers hun jaarlijkse Deurstapperstocht vanaf sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze. Helaas was in de papieren versie van het Landelijk wandelprogramma 2011 van de KNBLO een verkeerde datum meegegeven. Al weken stond op de website de correcte datum, maar het zal een reden voor de relatieve rust zijn geweest. Prachtig weer vandaag, een koude (8 graden) en mistige start in de ochtend net voor achten, maar al snel zonovergoten en dus bij de eerste rust bij restaurant De Bootsman de zonnemelk op.

De route slingerde eerst door de boswachterij Hardenberg en de Stegerdijk langs de Vecht. Vanaf De Bootsman juist verder westwaarts tussen Vecht en N34 door de bossen, heidevelden, langs akkers en het Vipera verbindt project in het Rheezerveld. Ree en koekoek, veel zingende weidevogels, lege eieren in de berm en loonbedrijven die gras van het land halen. Het was volop lente in het Vechtdal. Her en der in het bos vrijwilligers van De Deurstappers om de wandelaars te begroeten en de pijlen te checken, maar naast de ‘officiële’ rustplaatsen ook tweemaal een appel en drinken om verkwikt weer door te kunnen.

Geen controles, maar een uitermate ontspannen wandeling, behoorlijk contrasterend met vorige week in Bakkeveen. Tijdens de komende Vechtdal Wandelvierdaagse in juni is deze omgeving ook driemaal gastheer van wandelaars. Ik ben erbij. Hieronder het parcours. Op Wikiloc heb ik de route ook beschikbaar gesteld.