Unified Address Book: Rapportive en Connected

Rapportive

Y Combinator startup Rapportive is een Gmail add-on die onlangs werd uitgebreid met vergaande Facebook integratie. Rapportive brengt de sociale profielinformatie (LinkedIN, Twitter, Facebook, etc.) van de contactpersoon waarmee je in een specifiek bericht mee te maken hebt direct zichtbaar. Daarmee zit het in dezelfde propositie als Xobni en Gist, of de Social Connector in Outlook 2007/2010. De Facebook integratie maakt het mogelijk e-mail contacts als Facebook friends toe te voegen, hun updates, foto’s, likes, etc. te bekijken.

De Gmail inbox blijft het startpunt, zonder dat je naar Facebook, etc. hoeft door te klikken.

Connected

Connected is een nieuwe dienst die integratie van contactgegevens, updates en content beoogt tussen Facebook, LinkedIN, Twitter, Gmail, Google Calendar, Google Contacts en Google Voice. Connected houdt na de eerste indexering veranderingen bij. Connected stuurt eveneens herinneringen voor aanstaande verjaardagen of contactpersonen met wie je al lange tijd geen contact meer hebt gehad. Klinkt als een mengeling van Xobni, FriendFeed, Plaxo, Sensobi, Gist en andere usual suspects. Mocht je volledig in de Google suite (Contacts, Mail, Voice, Calendar) genesteld zijn, kan Connected als extraatje aardig zijn. Let op, na de eerste 14 dagen gratis betaal je $9.99 per maand. Ter vergelijking: Plaxo Premium (synchronisatie van adresboeken, LinkedIN, Hotmail, Gmail, Yahoo! Mail, kalenders, mobile clients voor iPhone, Android & Blackberry, e-cards service, de-duper,  etc.) kost €4 per maand. Gist is nog altijd gratis en ondersteunt naast Gmail ook Lotus en Outlook email accounts, Xobni Pro kost je eenmalig $29.99.