Sandy Dane – Down to the battlefield

Sandy Dane zag ik voor het eerste in het voorprogramma van het Nikki (Kerkhof) concert in mei 2010 in Hedon, Zwolle. Als opvolger van Beautiful & Ugly uit april 2010 bracht de singer/songwriter uit Almere Down to the Battlefield uit. 6 countrypopliedjes van eigen bodem. De releaseparty op 28 april in Almere moest ik helaas laten schieten, maar de postbode was gelukkig daags erna met de CD in Balkbrug. De titeltrack, Aiming for the Sun en Tuesday werden met gitarist René van Mierlo geschreven, Never Be Mine met gitarist en singer/songwriter Ed Struijlaart, Walk On The Wire met gitarist Bernard Gepken. De Zweed Carl Utbult en Fredrik Hult schreven mee met Tuesday en de afsluiter, de ballad Better Than Before (Lullaby). De band met naast de al genoemde mensen ook toetsenist Huub van Loon, drummer Rudolf van Bree en bassiste Judith Renkema brengt een frisse mix van opgewekte, opbeurende teksten in Down To The Battlefield, de meezinger Aiming for the Sun, dat aan het zonnige One Way Ticket doet denken tot de nu als luisterliedje verbouwde versie van Better Than Before, dat meer up-tempo op Beautiful & Ugly stond. Sandy’s stem en de arrangementen klinken warmer dan op de vorige EP, en van dergelijke progressie houd ik!