Newsboys – Born Again Miracles Edition

In augustus 2010 besprak ik Born Again van Newsboys en was niet bijster onder de indruk. Begin april kwam de zogenaamde Miracles Edition uit, die in de webwinkels overigens direct de reguliere en deluxe versie van vorig jaar heeft vervangen. Ten opzichte van de luxe versie van vorig jaar, waar al de Tait versie van Glorious op stond, bestaat het enige extra’s uit een viertal remixes die desgewenst natuurlijk ook op Amazon.com of iTunes los te downloaden zijn. Geen enkele reden voor bezitters van Born Again om ook nog de Miracles editie te kopen. De mixen van Born Again, Miracles, Way Beyond Myself en Mighty To Save (door Family Force 5) zijn futloos en ronduit vervelend om naar te luisteren. Hoe Mighty to Save vernaggeld wordt door de heren van Family Force 5 haalt elke spirit uit dit liedje. Vocoders bedienen kan inmiddels iedereen. De andere drie liedjes krijgen een rechttoerechtaan dansdreun. Waar eerdere remix albums van de hand van de eigen toetsenist Jeff Frankenstein echt ‘anders’ en vaak beter klonken dan de originele op radioformat afgemixte versies, was Frankenstein zowieso al zoek op Born Again, en in de afgelopen 8 maanden heeft zich geen wonder voltrokken. Heb je Spotify, kun je daar mijn oordeel natrekken. Anders: voorzichtig met de aanschaf.