Hardenberg-Buiten dag 2011

      No Comments on Hardenberg-Buiten dag 2011

Jaarlijks organiseert Staatsbosbeheer met een aantal outdoor activity dienstverleners en sponsoren op Tweede Paasdag de Hardenberg-Buiten dag op het recreatieterrein De Oldemeijer in de bossen tussen Hardenberg en Ommen. In 2009 waren we ook bij toen nog Kijk & Doe Dag geheten happening, onder een heel wat grijzer wolkendek. De 2010 versie was volgens Hardenberg.nu een topper.

Met gratis toegang, een ontmoedigingspremie voor automobilisten van €5 voor een parkeerplaats, waren de meeste activiteiten ook gratis. De beide dochters vermaakten zich uitstekend met de door Total Outdoor Events,  Axetreme Team etc. opgezette activiteiten als eieren schilderen, boomstammen zagen, broodjes bakken, demonstratie van turners en valkenier, omhooggetakeld worden tot boven de bomen om van het uitzicht te genieten, knuffelen van konijnen en cavia’s tot en met een rit door het bos op paard & wagen.

Voor andere avonturiers was het mogelijk om te kanovaren, een vlot te bouwen, op excursie met een natuurgids te gaan, kabouterpad te bewandelen, kinderdisco, beachvolleybal, panna knockout, rolstoel basketbal, of gewoon lekker op het strand van De Oldemeijer onderuit te zakken.

En Johan? Die had ook zijn buitendag, samen met een aantal vrienden op de jaarlijkse grasbaanraces in Balkbrug. Tot en met 12 jaar gratis toegang, alleen een tribuneplaats kostte €5.