Convofy mist beloofde content om Yammer uit te dagen

Hoewel de startup Convofy, gemaakt door Scrybe, al snel vergeleken wordt met het na een paar jaar behoorlijk populair geworden social media platform voor collega’s, Yammer, is de insteek toch behoorlijk anders. Het is momenteel een AIR applicatie, hoewel ook een eenvoudige mobile web interface beschikbaar is. Convofy is in beta, en de opkomst van collega’s is nog zeer minimaal. Na het aanmaken van een account en downloaden van de applicatie krijg je een Twitter/Yammer like timeline te zien. Uiteraard kun je je eigen profielgegevens kwijt, links aangeven naar je Facebook, Twitter, LinkedIN en Skype accounts, maar dat is niet meer dan een soort online visitekaartje. Actieve integratie van deze netwerken is er niet.

Apart is wel, dat iedereen beheer rechten heeft op het netwerk. Het company logo kan ik evengoed wijzigen als de eerste die onder Capgemini mailadres is ingelogd en ‘m waarschijnlijk heeft neergezet. De promotiefilm van de makers liet allerhande online collaboration mogelijkheden zien, zoals het samenwerken aan tekstdocumenten, spreadsheets, afbeeldingen en PDFs. Elk commentaar of bericht is / blijft gekoppeld aan deze content. Eenmaal binnen zie ik daar niets van terug. Er zijn menu-items voor Discussions, Chats, Task lists, maar die verwijzen allemaal naar een invulveld om je status te updaten. Je kunt groepen aanmaken, maar waarom blijkt niet uit het interface. Het gevoel bekruipt me in een soort 0.1 versie van een mockup beland te zijn, in plaats van een serieus bedoeld model om Yammer te doen vergeten en vooral de samenwerking met collega’s elders op de planeet te zoeken. Wat een verschil met de door Robert Scoble zo gepromote Yammer-killer!

Om kort te gaan: een niet ingeloste belofte en daarom na deze blog (ik had toch een screenshot nodig) mijn account weer disabled en de AIR app van m’n computer verwijderd.