BlackBerry updates april 2011

      No Comments on BlackBerry updates april 2011

Opera Mini 6

Mocht je niet tevreden zijn over je native BlackBerry browser, zijn er natuurlijk alternatieven, zoals de Bolt browser en Opera Mini. Onlangs kwam Opera Mini 6 uit met diverse verbeteringen.

LiveProfile

LiveProfile is een cross-platform messaging applicatie en -netwerk, dat naast Android en iOS sinds 25 maart ook voor BlackBerry in open beta is gegaan. 4 april werd zelfs de officiële releasre bekend gemaakt, hoewel tussendoor géén expliciete verbeteringen zijn aangebracht. Beloofde functies zijn onder meer:

 • boodschappen versturen van maximaal 160 tekens, maar tegelijk als tweet of Facebook status update versturen (die een ander maximum berichtlengte hanteren).
 • vrienden toevoegen op basis van een LiveProfile PINid, telefoonnummer of e-mailadres. Je kunt ook je adresboek scannen op gebruikers van LiveProfile, of via een bericht op Twitter of Facebook hopen extra ‘vrienden’ te krijgen.
 • Je ziet wanneer je chat partner aan het typen is.
 • Binnenkort: foto’s versturen.

Tot zover het goede nieuws. Na de download van ruim 1MB viel me direct op, dat het wachtwoord in plain text wordt weergegeven. Het scannen van mijn adresboek zorgde voor het bevriezen van de app, maar ook van de BlackBerry zelf. Ook na herstarten van de BlackBerry hetzelfde effect.  Betere ervaringen heeft de tester bij CrackBerry.com, terwijl BerryReview wel zo eerlijk is de zeer verschillende reacties van gebruikers op Twitter toonde bij de recensie. Mocht je het wel aandurven: download LiveProfile for BlackBerry.

BlackBerry Desktop Manager klaar voor PlayBook

Vrijdag 15 april is de nieuwe versie van BlackBerry Desktop Manager voor Windows en Mac vrijgegeven. Als je in DTM controleert op updates (via het vraagteken rechtsboven) krijg je v6.0.2.42 budle 43 aangeboden (Windows) of v2.0.1 build 14 (Mac). 100MB download verder kun je de update installeren en gebruiken.

Syncamatic bijgepoetst

Het in 2010 besproken en afgeserveerde Syncamatic is na klachten van mij en andere gebruikers over de 1.x en 2.x versie onderhanden genomen. Vorige week kwam de versie 3.0 van de Outlook plugin en de versie 2.4.2 van de BlackBerry app uit. In Outlook wordt een soepeler installatie, makkelijker configuratie en nettere gegevensoverdracht inclusief voortgangsmeter beloofd. De BlackBerry toepassing gaat nu correct met de Europese instelling voor zomertijd om en ook kan nu de middle name gesynchroniseerd worden. Let op: de combinatie kost $6.99 per maand. Ik verwacht dan gewoon correct werkende software.

Twitter for BlackBerry 1.1

RIM’s eigen Twitter client is in de 1.1.x versie beschikbaar in de BlackBerry App Store. Nieuw en gewijzigd:

 • geotagged tweets
 • push notifications voor @mentions (ook uit zetten)
 • automatisch aanvullen van #topic
 • hernoeming van DM’s in Messages en formattering als chats
 • ondersteuning van Chinees, Pools, Tsjechisch of Thais

Android 2.3 apps en BlackBerry apps op PlayBook

Ieder z’n eigen speeltuin. RIM gaat sandboxes bieden voor Android 2.3 en BlackBerry (phone) apps om te draaien op de nieuwe tablet PlayBook. De eerdere geruchten zijn dus waar. Een 1 april grap, en dus trapten er weer veel mensen in, was de aankondiging van RIM, dat ook iOS applicaties op de PlayBook zouden draaien 🙂

Foursquare 1.9.85

Foursquare ontwikkelt zich door. Nu eerst de 1.9.85, maar binnenkort de 3.0 versie. De 3.0 brengt (afgekeken van het iPhone broertje) bijvoorbeeld:

 • een nieuwe recommendation engine
 • meer triggers om punten te verdienen
 • functies voor verkopers, bedrijven om loyalty programma’s op te zetten

Google Mobile 3.9.7

In navolging van de update op de Google Maps applicatie volgde onlangs een update van de Google Mobile App. Change logs kent Google niet bij deze applicatie. Je kunt de software ophalen bij  m.google.com/search op je BlackBerry.

PlayBook eind juni in Nederland?

De PlayBook komt eind juni naar Nederland en zal qua prijsstelling op het niveau van de iPad zitten (in plaats van er onder), aldus een bron voor AllAboutPhones.