Backupify herrezen als Cloudsight Search

In januari 2010 recenseerde ik Backupify als oplossing om gegevens op sociale netwerken en andere voorzieningen in de cloud terug te vinden en te archiveren. Met de recente verstoring in Gmail, waarmee tienduizenden gebruikers hun hele Google mail-archief waren verloren, kun je je voorstellen dat dergelijke achtervang weer in de belangstelling komt. Backupify is hernoemd in Cloudsight Search en geopend voor beta testing. Eenmaal ingelogd kijk je overigens nog steeds tegen Backupify settings aan. Het rijtje ondersteunde services is gewijzigd. Gebleven zijn: Facebook, Twitter, Google (Calendar, Gmail, Contacts, Blogger, Docs, Sites, Picasa), Flickr, LinkedIN en Zoho. Vervallen zijn: Basecamp, WordPress, Delicious, Photobucket, Friendfeed en Youtube. Wel is het mogelijk je Google Apps domain toe te voegen aan de backup dienst.

Cloudsight Search verzamelt in een paar dagen je berichten, waarna ze via de browser (helaas niet via een app of browser op je mobiel) doorzoekbaar zijn. Bij het afronden van de backup krijg je een notificatie per e-mail. Cloudsight Search is de eerste 30 dagen gratis. Daarna heb je de keuze uit:

  • gratis versie die maximaal 5 accounts (Facebook, Twitter, Gmail, etc) op weekbasis voor je veiligstelt, met een maximum van 2GB.
  • $5 per maand die maximaal 25 accounts dagelijks veiligstelt met een maximum opslagruimte van 20GB.
  • $19.99 per maand voor dagelijks backups van onbeperkt aantal accounts zonder limiet op opslagruimte.