6e IJsselloop in Deventer brengt nieuwe persoonlijke records

Vandaag was de 6e Salland Verzekeringen IJsselloop in Deventer. De afstanden 5 kilometer (Bruggenloop), 10 kilometer (Dijkenloop) en 10 Engelse mijl (Uiterwaardenloop) trokken vooraf al ruim 3.000 belangstellende hardlopers. Voor het eerst was dit jaar een deelnemerslimiet ingesteld van 3.000 lopers om op de Deventer Brink voldoende ruimte voor deelnemers en bezoekers te houden. Na de goede ervaringen op de ook door AV Daventria georganiseerde Brink tot Brink loop op 2 januari, waren Niels Zondag, Lieske, Klazien en ik vandaag opnieuw gezamenlijk aan de start van de 10 kilometer (Dijkenloop) te vinden. Na de trainingsronden sinds de jaarwisseling was mijn doel zo mogelijk net onder de 60 minuten te eindigen. Het parcours leidde vanaf De Brink via de Singel naar de spoorbrug over de IJssel. Naar beneden naar de Worp, terug naar het spoorviaduct over de IJsseldijk en langs de Rijksstraatweg naar de Dijkhofstraat rechtsom naar de uiterwaarden tussen De Worp en Terwolde. Vandaar over de Lage Steenweg en het plantsoen op de Worp naar de Koningin Wilhelminabrug om de IJssel weer over te steken, via het Bergkwartier naar De Brink. Géén vlak parcours dus, zoals de Brink tot Brink loop.

De catch, zeker voor Klazien, zat in een gratis ijsje van sponsor Talamini op de Brink, iets om naar uit te zien. Of toch het persoonlijk record? Het liep heerlijk vanmiddag! Fantastisch weer en de hoogteverschillen hinderden niet echt (je zult het vlakke landschap van Balkbrug e.o. maar gewend zijn ;)) De laatste paar honderd meter door het Bergkwartier en de finish in zicht op de Brink nog even flink aangezet. Het resultaat volgens Racetimer, de officiële meting:

Op ijsseloop.nl komen alle foto’s die vrijwilligers hebben gemaakt. Zodra we zelf gespot zijn, zal ik de foto’s in de eigen collectie opnemen. Eigen foto’s, gemaakt door mijzelf (bij start en finish), Johan, Jaap en Marianne (tijdens het lopen) hieronder, evenals de eigen metingen met traject en snelheidsverloop via SportyPal (mij) en de GPSLogger (Klazien).