27e Reestdaltocht rond Balkbrug

De lokale Wandelsportvereniging Vrolijk Voorwaarts organiseerde gisteren voor de 27e (en misschien wel laatste) keer de Reestdaltocht. Hoewel ik de omgeving van Balkbrug inmiddels behoorlijk uitgekamd heb op diverse korte en lange afstandswandelingen voelde ik toch een morele plicht de vergrijzende handvol organisatoren te verblijden met mijn deelname. Groot voordeel was natuurlijk dat ik lopend naar de start/finish locatie, het Multifunctioneel Centrum Het Trefpunt aan de Meppelerweg kon.

De 40 kilometer-route voerde via langs bekende paden door Oud-Avereest, het Reestdal bij Rabbinge en Takkenhoogte naar Bloemberg om bij caf√© Poortman een eerste rust te hebben. Daarna via de Stapel en Muziekcaf√© De Wijk naar De Wijk en landgoed Dickninge, de staatsbossen van Staphorst naar IJhorst om daar op 25km een 2e rust te hebben bij ‘t Vosje. Via grotendeels onverharde paden terug naar Lutten Oever en Oud-Avereest, om bij De Wheem nog even een gratis plak krentewegge te scoren en via de Haardennen terug te keren naar Balkbrug. Met een vertrek even voor half negen en een aankomst thuis 6u en 26 minuten later is de gemiddelde snelheid 6 kilometer per uur. Het verschil met de 6,3km/u van vorige week zit in de ondergrond en natuurlijk ruim 8 kilometer langere trip.