Unified Address book: Xobni for Gmail, Android & iPhone

De afgelopen weken heb ik me als tester van de alpha versie van het Gmail broertje van Xobni in Outlook en op de BlackBerry, kortom Xobni for Gmail aan een non-disclosure agreement moeten houden, maar vanaf vrijdagmiddag is de alpha test verruild voor een closed beta, en dus mag ik de loftrompet blazen. Aanmelden voor de nieuwe gratis service kan via Xobni. Lokaal nog even gebruikmakend van Google Gears (Google trekt de stekker eruit), dus een eigen Cloud architectuur zal wel verder uitgebreid worden, nestelt de als Chrome of Firefox extensie te installeren Xobni for Gmail zich als sidebar in je Gmail browser venster.

Wat krijg je? Je Xobni adresboek, verzameld in Outlook en/of BlackBerry, beschikbaar op de servers van Xobni, is nu ook binnen Gmail te gebruiken. Veel meer contacten en e-mailadressen dus dan Google Contacts voor je heeft. Plus de contacthistorie, integratie met Twitter, LinkedIN en Facebook profielen. Je contacten krijgen net als op je BlackBerry en in Outlook een profielfoto en zijn met een klik aan de verzendlijst van een e-mail toegevoegd. De meest frequent gecontateerde mensen staan bovenaan in de lijst. Apart inloggen hoeft in de beta versie niet. Lees: je Google credentials worden ook gebruikt om je Xobni gegevens te benaderen.

Het hergebruik van gegevens maakt Xobni slimmer dan Rapportive of andere hulpmiddelen. Een slimme zet, terwijl ik na de overname van Gist nog meer fraais verwacht.

Xobni clients voor Android en iPhone in aantocht

BlackBerry gebruikers zijn al een jaar verwend, alpha tests van clients voor Android en iPhone starten. Wil je meedraaien als tester, kun je je aanmelden op Android alpha en iPhone alpha. Eerste screenshots zien er goed uit.