Social network aggregators Tuppy en LiveGO

Social network aggregation: zo 2009, of ook in 2011 een blik waardig? Ik verkende Tuppy en LiveGO voor je.

Tuppy
Tuppy is een publicatiehulpmiddel. Je kunt er net als met Posterous snel een eigen weblog mee opzetten. Je kunt er tekst, foto’s, muziek en video publiceren. Tuppy zorgt voor het publiceren van jouw blog en het posten van links en aggregeren van content op sociale netwerken als LiveJournal, Twitter, Facebook, Youtube, Vimeo, Flickr, Last.fm en Photobucket. Verder is kruisbestuiving met je WordPress.com account, hosting en samenwerkingsomgeving Github en web-based issue tracking platform Lighthouse mogelijk.

LiveGO

LiveGO lijkt in eerste aanleg op unified inbox voorzieningen als Inbox2 en Threadsy. LiveGO stelt gebruikers in staat hun Facebook en Twitter accounts, buddies op MSN Messenger, Yahoo en Gtalk, plus email accounts zoals Hotmail, Gmail en Yahoo! vanuit één omgeving te beheren. LiveGO is de rebranding van het in 2006 ontwikkelde MessengerFX dat een multi-IM platform was.

De mogelijkheden die bijvoorbeeld een iGoogle met widgets, Microsoft Outlook met Lync (voorheen Office Communicator), Live Messenger, Xobni en/of Outlook Social Connector, een TweetDeck of Digsby je bieden, laten weinig toegevoegde waarde voor LiveGO. Als je geen tweede monitor hebt, is een schermvullende interface als dat van LiveGO kandidaat om op de achtergrond weg te kwijnen. Want je zult je computer voor veel meer dingen gebruiken dan alleen een social network / (uitgekleed) Instant messaging dashboard.