Schiller – Atemlos Live

Na de in 2010 uitgebrachte 2CD Atemlos (die inmiddels in afgeslankte vorm ook in de Verenigde Staten als Breathless is uitgebracht) die in maart 2010 voor je recenseerde, ging de Duitse Christopher von Deylen alias Schiller op tournee met zijn band en een aantal van de op Atemlos optredende vocalisten. Het resultaat is de 2CD Atemlos Live, dat in november 2010 het licht zag. Van het concert is ook een dvd en blu-ray versie uitgekomen. In Nederland wordt echter de 1CD versie bij Bol.com verkocht. Die vind je bij ons ook op Spotify. Opener is een instrumentale versie van Playing With Madness (origineel met Mia Bergström) en het uptempo Soho. Na Tiefblau is het de beurt aan Anggun die 2 liedjes voor haar rekening neemt, Blind en later Always You. Na het instrumentale La Mer is Kim Sanders op het podium om ditmaal Under My Skin te zingen, op de 2e CD is ze met Delicately Yours terug. De uitvoering blijft live erg dicht bij de studioversies, wat de kwaliteit van Schiller’s band aangeeft. Kate Havnevik zingt achtereenvolgens op Don’t Go en The Fire, terwijl Schiller Polarstern, Salton Sea en Himmelblau verzorgt. Midge Ure heeft ook een aantal concerten meegedraaid. Zijn bijdrage, Let It Rise, vind je op dit album.

De 2e CD biedt een mix aan nummers, deels andere versies van Atemlos (Himmelblau, Always You, Let It Rise en een uitvoering mét Mia Bergström van Playing With Madness), maar ook Schiller classics van andere CD’s, zoals Irrlicht, Das Glockenspiel, het tweeluik Reprise, Ein Schöner Tag, Sehnsucht en Sommernacht. Mocht je oude Schiller albums niet paraat hebben, is zo’n dubbelCD een mooie inhaalslag.