OnSwipe biedt iPad bezoekers weblog speciale behandeling

Vorige week kwam ik dankzij Bright op het spoor van OnSwipe. OnSwipe zorgt voor een automatische optimalisatie van je WordPress blog voor iPad gebruikers via een speciaal theme. Bij het laden van je weblog wordt een logo naar keuze getoond, cover images van je berichten kunnen gebruikt worden en de kleur van de teksten in de artikelenweergave (‘voorpagina van je iPad magazine look’) is te kiezen uit 9 stuks. Daarnaast heeft OnSwipe een eigen commentaar-module en share-knop om je artikelen via Twitter en Facebook te delen. Met deze gratis plugin heb je in een handomdraai je eigen iPad magazine gecreĆ«erd, zonder dat de content voor andere platformen omgezet hoedt te worden: goed voorbeeld van scheiding tussen content en presentatie(laag). Wow your iPad readers roepen de bloggers van OnSwipe dan ook blijmoedig.

Let op: Aangezien de iPad geen Flash ondersteunt, zullen Youtube video‘s en andere op Flash gebaseerde content delen van mijn site niet worden getoond. Had je maar een ander tablet moeten kiezen šŸ˜‰ Ook is het noodzakelijk versie 3.1 of hoger van WordPress zelf geĆÆnstalleerd te hebben. Verder worden text-only blogs niet echt ‘wow’ed’, aangezien er letterlijk geen plaatjes zijn om mee te pronken.

Veel beter is het resultaat als er thumbnail images van posts, zoals in mijn geval bij de categorie muziekrecensies, gebruikt worden.

Screenshots van de diverse door OnSwipe bewerkte onderdelen vind je dankzij Michiel Doetjes op Flickr.