Online projectmanagement ondersteuning met Lumoflow en Basecamp Mobile

Ik belicht weer twee pakketten voor online projectmanagement ondersteuning voor je, Lumoflow en de mobiele versie van Basecamp.

Lumoflow
De startup LumoFlow biedt je een virtuele werkruimte, waarin projectmedewerkers kunnen werken aan documenten, taken, communiceren via berichten of een discussieplatform.  Als projectmanager kun je taken toewijzen aan anderen, deadlines in de gaten houden en plannen uitwerken en volgen. Evenals collega platforms biedt ook Lumoflow profielpagina’s van de gebruikers en een activity stream, waarin de laatste updates te zien zijn. Lumoflow is te integreren in een bestaande intranet omgeving, maar ook met Outlook, Sharepoint, Google Apps, je agenda, weblog en RSS lezer. Er is een gratis versie om uit te proberen. Voor €4 per gebruiker per maand beschik je over 5GB online opslagruimte. Voor €95 per maand mag je net zoveel gebruikers ermee laten werken als je wilt, en heb je ongelimiteerd online opslagruimte.

Basecamp mobile
37Signals, de naam achter het populaire projectmanagement hulpmiddel Basecamp bracht onlangs een eigen mobiele client uit. Die is zo gemaakt, dat een mobiele webversie van de programmatuur, inclusief alle functies die je uit de ‘normale’ versie kent. Dat scheelt specifieke apps per mobiel platform en vergroot de gebruiksmogelijkheden. Een internetverbinding en browser op je smartphone is nu voldoende. Surf naar http://basecamphq.com en doe je ding. De site is getest op toestellen met iOS4.x, BlackBerry OS 6 en Android 2.1+. In onderstaande video wordt het gebruik van Basecamp Mobile gedemonstreerd.