Navigeren op GPX of geocaching met BlackBerry

Na de verkenningen vorig jaar naar GPS loggers op het BlackBerry platform om bijvoorbeeld wandeltochten of hardlooptrajecten te loggen (Transparantie op je wandelingen en andere routes en Nog meer transparantie op je wandelingen en andere routes) diende zich de vraag op of er ook oplossingen zijn om GPX bestanden te kunnen gebruiken in een BlackBerry applicatie om daarop te kunnen navigeren. En kun je ook geocachen met je BlackBerry in de hand?

Spot

Spotgoedkoop is ‘ie niet: $49, maar de demo is gratis. Spot lijkt wel de beide behoeften in te kunnen vullen.

Do It Yourself

Op Groundspeak staat een DIY oplossing met de Geocaching Swiss Army Knife pc-applicatie (betaald na 21 dagen gratis trial), een slimmere text editor dan Kladblok, bijvoorbeeld NotePad++, UltraEdit of NoteTab en na wat bewerkingen, e-mail en configuratiewerk de BlackBerry Maps applicatie zelf voor het echte werk.

CacheSense

De applicatie CacheSense (voorheen CacheBerry) biedt mogelijkheden om aan de hand van een flinke instructielijst locaties van geocaches op je BlackBerry te laden en de caches op te sporen. 30 dagen versie is gratis te proberen. Daarna willen de makers $9.99 van je hebben.

GeocacheNavigator

Ook een aanslag op je portemonnee is GeocacheNavigator, met twee abonnementsvormen: $5.99 per maand of $39.99 per jaar.

GPS Guru Professional en Ultimate Maps

Dan zijn er nog GPS Guru Professional voor 4 Britse ponden en Ultimate Maps voor 3 pond met mogelijkheden voor navigatie en geocaching. Echt duidelijke uitleg geven de sites ook weer niet. Een gratis probeerversie ontbreekt.

NavFunPro

Voor $2.99 in de AppWorld kun je NavFunPro kopen.Naast het loggen van tracks met upload functie naar TrackThisOut.com biedt de applicatie:

  • gebruik van Google Maps kaarten via een download naar je memory card, zonder dat je tijdens het navigeren een internet verbinding nodig hebt.
  • navigatie op basis van GPX bestanden
  • tonen van snelheidscontroles dankzij FoxyTag.com.

GPSLogger

En zo ben ik terug bij het gratis GPSLogger.

  • BlackStar Geocaching Capabilities and Performance (brighthub.com)
  • Geocaching: A Fun, Free, & Unique Family Activity (hip2save.com)
  • BasicGPS Review: A Free Geocaching Application (brighthub.com)
  • Welcome to: Opencaching.se (notaboutthenumbers.com)