Mary Mary – Something Big

      1 Comment on Mary Mary – Something Big

Tot nu toe kenden veel mensen Mary Mary slechts van hun hit Shackles (Praise You) van het debuutalbum Thankful. In 2005 volgde de bescheidener hit Heaven, in 2008 The Sound. Het duo is nu terug met Something Big, een dozijn liedjes geproduceerd door Warryn Campbell. De eerste single Walking. Aan de release ging een campagne Do Something Big vooraf, die behoorlijk deed denken aan de Mr. Lovewell campagne van MercyMe, ofwel: laat de handjes wapperen, doe iets voor je naaste en vertel erover aan Mary Mary. De titeltrack opent opgewekt: “Something big happened to me!” De ontmoeting met Redder Jezus Christus is immers levensveranderend. “Put them hands together!” Urban en new r&b twist in het spetterende Something Bigger. De zussen Erica en Tina Campbell gaan muzikaal duidelijk verder dan op hun voorgaande viertal platen. (Your Love Is) Blind pakt mid-tempo heerlijk dansbaar uit. “How can someone who owns the planet, everything in it and all around it want my heart/ with all its scars?….But you’re not like me, you see past me and constantly forgive, again, again and again.” Producer Warryn Campbell laat de zussen in It Is Well (een variant op It Is Well With My Soul) acappella zingen, overigens met een auto-tune voor de mannenstem erbij. Drums stuwen het pianospel in Never Wave My Flag speels door het thema van moed houden in moeilijke omstandigheden. Na het al genoemde Walking (“Look at me, I’m trying, everyday, I fall down/make mistakes, get back up, try again, next time that you see me, I’m walking….”) volgt een afgeslankte versie Slow Walk. Tempowisselingen in de zangpartijen, knap gedaan, hoewel waarschijnlijk live wat lastiger uit te voeren. Het soulful Survive glijdt voorbij. Aardig, maar niet bijzonder. Papada deuntjes in Are You Ready, dat m’n jongste dochter wel spontaan tot swingen aanzet. Een goed teken. Vingers kun je knippen in de soul ballad Catch Me (“I’m only human, I try so hard and still get lost, but nothing’s complete/ cuz’ we need your love, so strong and I’m so flawed that you know I’m gonna fall, and you catch me.”). Een persoonlijk relaas in de powerballad Sitting With Me, waar het refrein wat onbalans heeft tussen de zang en begeleiding. Op één of andere manier stoort dit arrangement. Homecoming Glory sluit met akoestische gitaren, harmony zang en extra’s een harmonica en percussie af met de hoop die in de eeuwigheid voor gelovigen is weggelegd: de hemel, echt Something Big!

Enhanced by Zemanta