Green River Ordinance – Out of My Hands

Vernoemd naar anti-colportagewetten is de Amerikaanse rockband Green River Ordinance.  De band bestaat uit Josh Jenkins (zang, gitaar, piano), Geoff Ice (bas, zang), diens broer Jamey (gitaar), Denton Hunker (drums) en Joshua Wilkerson (gitaar, zang). De heren gaven onlangs hun 3e bij Capitol Records uitgebrachte album Out of My Hands gratis weg via www.freeGROmusic.com en Noisetrade.com. Het album is uit 2009, maar in ruil voor een gratis download wil ik best een recensie schrijven. Zeker als de radiovriendelijke pop/rock prima past in het rijtje MercyMe, The Fray, Matchbox Twenty, e.d. Van up-tempo opener Outside, Come On tot de titeltrack wordt een stevige basis neergelegd door de band en de producers Mark Endert (Natasha Bedingfield, Maroon 5 en Gavin Degraw) en Paul Ebersold (3 Doors Down). Met het mid-tempo Out of My Head betrap je je snel op meezingen. On Your Own is een power ballad, waarbij Wilkerson zichzelf op piano begeleidt. Goodbye L.A. is running-eights rock, waarvan MercyMe ze bij dozijnen aflevert. Different klinkt als Ian Eskelin, waarna het rustige Learning wordt gevolgd door de piano-ballad Last October. Sleep It Off herwint kracht, terwijl Getting Older in mid-tempo blijft steken. Het akoestische Endlessly sluit gevoelig af. Out of My Hands is een afwisselend pop/rockalbum, dat erin gaat als koek.