Afscheid van Hyves en Myspace

Na jaren van plezier aan zowel het Nederlandse Hyves als het Amerikaanse Myspace zat er de laatste 6 maanden duidelijk weinig leven meer in deze netwerken. Tijdlijnen werden vooral gevuld door mensen die teveel tijd over hadden, maar minder verrijkende inhoud meebrachten. Aan notificaties van dergelijke krabbels, commentaren die niet meer waren dan uitnodigingen social games te spelen, video’s te tonen of poëziealbumplaatjes te delen heb ik vrijdagavond 11 maart een eind gemaakt. Ik heb met zoon Johan enkele maanden geleden al geleerd hoe moeizaam het is de optie in Hyves te vinden om je account te verwijderen, eerder deze week ging early adopter en netwerker Peter de Haas me voor. Aan de instructiefilm van René Greve heb ik opnieuw veel gehad. Hij toont de kortste weg naar het trieste afscheid om met Raymond Spanjar c.s. te spreken.

Na het uitzwaaien van Hyves was het tijd om ook van Myspace verlost te worden. De tijd dat ik er vele nieuwe artiesten ontdekte en kon gebruiken op m’n weblog is voorbij. Ze zitten tegenwoordig allemaal op Facebook of Twitter. Ook voor het annuleren van je Myspace account vind je op Youtube wel een instructiefilm.

Denk aan IM en aggregators

Met het verwijderen van de netwerkprofielen alleen ben je er trouwens niet. In mijn geval moest ik ook de accounts verwijderen uit multi-IM programma Digsby, wilde ik geen vermeldingen meer op m’n Retaggr profiel. De rest bloedt vanzelf dood, zeg ik maar.

En nu?

Beide dochters zijn fervente Hyvers, met name het Games onderdeel is populair. En Klazien, zelf slechts sporadisch op Hyves actief, heeft het beheer van de Van der Klis Hyves overgenomen. Momenteel bieden LinkedIN, Twitter en Facebook me meer dan voldoende aanknopingspunten voor vrienden, volgers, contacten in zowel zakelijke als privésferen. Activiteit en content zijn de sleutelwoorden in online en offline sociale netwerken. Waar en wanneer ontmoeten we elkaar weer?