28 wandelkilometers op Ooievaarstocht rond Gorssel

Jaarlijks organiseert de Wandelvereniging Gorssel de Ooievaarstocht in de prachtige, bosrijke omgeving van Gorssel en de uiterwaarden aan de IJssel tussen Deventer en Zutphen. Vandaag liep ik de 30 kilometer route die startte en eindigde bij EetcafĂ© De Hoek aan de Joppelaan in Gorssel. Streep 8 uur kon er gestart worden, wat een lange lint wandelaars op de eerste kilometers over de Ravensweerdsweg richting de uiterwaarden van de IJssel opleverde. De drukte was ik vooraan snel vergeten, omdat ik al rap bij de eerste 10 mensen liep, intussen terugdenkend aan de vroege tienerjaren dat ik vaak in deze omgeving fietste, klasgenoten opzocht en evenals vandaag genoot. En inderdaad veel ooievaars en dus ook een ooievaarsbuitenstation ‘t Zand aan de dijk. De eerste lus eindigde bij de kantine van de VV Gorssel voor een rust.

Daarna een 2e lus, opnieuw naar de uiterwaarden achter het buurtschap Quatre Bras, het voormalige kloostercomplex en de eerste kilometers Twentekanaal vanaf de IJssel. Via Eefde liep de route terug naar de voetbalkantine voor een 2e rust. De 3e etappe doorkruisde de bossen tussen Eefde en Gorssel, de villawijken (elke keer verdenk ik een plaatselijke makelaar van het sponsoren van de wandelvereniging) en het dorp Gorssel, dat deze (carnavals)dagen Kakkersgat heet. De route zou 30km zijn, de tijd verbaasde me (4u 35m), maar thuisgekomen, bleek de GPS logger ook ‘maar’ 28 kilometers geteld te hebben.