Online projectmanagement ondersteuning met TeamLab en Scrumme

TeamLab is een gratis SaaS oplossing voor online samenwerking. Als onderdeel van een in een paar muisklikken aangemaakt Enterprise portal is ook een set projectmanagement functies aanwezig, zoals takenbeheer, basale planning en rapportages, issue management, discussieplatform en messaging functies. TeamLab maakt gebruik van de Amazon cloud computing faciliteiten.

Het geheel is open source. TeamLab beschikt over een Basecamp importfunctie, in de pijplijn zitten functies als Document Editing, E-Mail Management en HR administratie. Meer uitleg vind je in de algemene video hiernaast en in de aan de projectmanagement modules gewijde video.

Scrumme

Scrumme is een SaaS oplossing voor het beheren van Agile Scrum projecten. De software heeft voor elk van de rolhouders ondersteuning.

 • Product Owner
  • Create Stories
  • Product Backlog
  • Product Burndown Chart
  • Prioritize Stories
  • Board to order Stories
  • Import Stories from CSV
 • Team
  • Divide Stories into Tasks
  • Select Stories to do in Sprint
  • Sprint Execution Board (Yellow Cards)
  • Sprint Backlog
  • Sprint Burndown Chart
 • Scrum Master
  • Create User Accounts
  • Assign Roles
  • Create Projects
  • Create Sprints
  • Assign Users to Projects

Scrumme komt in de maten Small, Medium en Large, al naar gelang het aantal projecten en gebruikers dat je ermee wilt bedienen met een prijs van $4.95 tot $19.95 per maand, alleszins redelijk. Tegen een offerte op maat is ook self hosting van Scrumme mogelijk. De demosite werkt ontzettend traag, hopelijk geen graadmeter voor de live applicatie. Het user interface is erger dan Spartaans, echt verschrikkelijk ten opzichte van bekende namen als de Atlassian suite. Als eenvoud je trekt, succes!

 • My short interview with TeamLab (digiredo.wordpress.com)
 • TeamLab: A Business Collaboration Platform To Help Employees Organize Business Tasks Better (startupmeme.com)