Je LinkedIN netwerk gevisualiseerd

LinkedIn bracht onlangs InMaps uit, een experimenteel project die je LinkedIN-netwerk visualiseert. Na het inloggen op de site met je LinkedIN credentials speurt InMaps je connecties, de verbanden tussen de connecties en clustert ze. Voor het visuele effect worden de clusters gekleurd. ‘Echte’ netwerkers zijn grotere bollen, hubs of knooppunten in je netwerk. Wat de clusters inhouden, moet je zelf uitvissen. Je bent dus vrij om de legenda bij de kleuren aan te heven. InMaps geeft inzicht in de bindende kracht van je connecties.

In de video hiernaast zie je de 1 minuut uitleg van InMaps. Hieronder de miniatuurweergave van mijn eigen netwerk als een mooie bloem. In mijn geval kon ik duidelijke clusters onderscheiden rond bijvoorbeeld Capgemini, projectmanagers, verzamelingen contacten bij Univé, Delta Lloyd Groep en ASR. De volledige versie, waarop je kunt in- en uitzoomen, staat bij InMaps. Geen paniek over privacy trouwens. Anders dan de legenda en een niet op personen te herleiden plaat zie je niet, zolang je niet zelf als eigenaar van de map bent ingelogd. Probeer het zelf ook eens uit.