Hawk Nelson – Crazy Love

      1 Comment on Hawk Nelson – Crazy Love

Hawk Nelson was vorig jaar nog te gast op de EO Jongerendag om met hun punkrock de jeugd flink aan het springen te krijgen. Van hun 4 eerdere albums gingen wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren over de spreekwoordelijke toonbank. De heren Jason Dunn (zang), Daniel Biro (bas), Jonathan Steingard (gitaar) en  Justin Benner (drums) zijn nu terug met album #5, Crazy Love. De titeltrack is eerste single, We Can Change the World de tweede. De opvolger van Live Life Loud en de verzamelaar tussendoor, Hawkology,werd geïnspireerd door Francis Chan’s boek Crazy Love. Met producer Ian Eskelin werd de boodschap van liefde herontdekt: “This book made me realize how much God loves each and every one of us. Sometimes submerged in a Christian environment, we lose perspective of what Jesus did for us on the cross. We need to wake up and grasp the meaning of what he did; Jesus made something completely unattainable, attainable, and we are called to live in and practice that same ‘crazy’ love.” Eskelin en ook Hawk Nelson staan niet bekend om verfijnde liedteksten. Je moet het dus doen met rechtvoorderaap frasen als “You got one shot, all you got, take it now. You gotta get up, get up, get up / One life, live it right, keep on moving forward. / You got one shot, all you got, live out loud. / Come on, wake up, wake up, wake up before it’s over.” (One Shot). Toetsenpartijen worden door Eskelin gratis meegebracht, en nadrukkelijk aanwezig in Your Love Is A Mystery en het punky Skeleton.

Behalve de powerrock in Crazy Love is er de power ballad My Next Breath met de geloofsbelijden “I know that I am loved, because You bought me with Your blood, I need You more than my next breath.” En er is de hi-speed punk in LAX en natuurlijk de fuifnummers / party rock als in We’re Alright en Joanna.  Opvallend zijn de krachtige song We Can Change The World en de ballad Done Holding On (over het opgeven van persoonlijke geheimen).  Thanks for The Beautiful Memories sluit met punkrock af, overigens niet geheel originele melodielijn meepikkend.

De luxe versie is een dubbelalbum met The Light Sides als 11-track beste liedjes akoestisch cadeautje. California, Everything You Ever Wanted, Bring ‘Em Out, Stagefright, Friend Like That en Take Me komen bijvoorbeeld voorbij. Grappig om de heren in iets rustiger setting te horen, hoewel het niet zoetsappig geworden is.

Mocht je Hawk Nelson nog niet kennen, maar fan zijn van punk/rock bands als Jimmy Eat World, FM Static en Stellar Kart, check dan zeker Crazy Love.

  • Hawk Nelson Debuts Music Video for CRAZY LOVE today, Album Drops Next Week (hangout.altsounds.com)
  • Hawk Nelson Set To Release New Album, Free Song Download (drivenfaroff.com)
  • Book Review: CRAZY LOVE (kathrynleighaz.wordpress.com)
  • Hawk Nelson – Live Life Loud (keepinghiminfront.wordpress.com)