Gospel March na 18 jaren afwezigheid terug op 5 maart in Ahoy

Gospel March is een begrip dat alleen de oudere jongeren die christelijke muziek van eigen bodem een warm hart toedragen (‘gospelaars’  in jargon), zoals ik, nog herkennen. Tot 18 jaren geleden (!) was dit een jaarlijks eendaags muziekfestival in bijvoorbeeld de Veluwehal in Barneveld met Target, Ralph van Manen of Wim Pols & de Country Trail Band.

Ben de Wild Productions (zeker één van de usual suspects onder de gospelaars) en Ecovata‘s Arjan van den Bijgaard hebben het concept nieuw leven ingeblazen en voor zaterdag 5 maart aanstaande Ahoy hallen 3 en 5 afgehuurd. Van 14-22.30u biedt Gospel March 2011 een podium aan “nog onbekende christelijke bands in alle muziekstijlen. Daarnaast zullen er een paar bekende Nederlandse Gospelartiesten optreden. De bezoekers zullen vooral jongeren, jeugdwerkleiders en muziekgeinteresseerden van alle leeftijden zijn.”, aldus de oproep aan belangstellende standhouders en organisaties om te participeren. Kortom, net als vroeger een sandwich programma, waarin onbekend talent meelift op bekende namen en kan profiteren van de geluid- en lichtvoorzieningen op een groot podium voor een dito publiek.

Op het programma staan 14 acts:

De Evangelische Omroep en Family7 zullen beelden van het muziekfestival gaan uitzenden. Kaartverkoop loopt via bijvoorbeeld Ahoy.nl.