Fivestar Prophet – Enemy

      No Comments on Fivestar Prophet – Enemy

Voormalige gitarist van HB en de Finse symfometalband L-60° begonnen in 2009 voor zichzelf, noemden zich Fivestar Prophet en presenteerden december 2010 het debuutalbum Enemy op de Christmas Rock Night in het Duitse Ennepetal. Muziek in de lijn van Skillet, Pillar, Eowyn, RED en Disciple, zonder kopietje te zijn. De line-up van L-60° + gitarist opent recht voor de raap met Save us (from Ourselves) met een schreeuw naar Jezus Christus om verlossing. De dubbele basdrum, puntige gitaar riffs in Dying To Be Free zijn strak. Stay True (ook al liegt en bedriegt de ander, ik blijf eerlijk) grijpt terug op de hair rock bands van de vroege 90’s. De programmeerkunsten van drummer Markus Malin komen ook in Surrounded goed van pas, om met wat loops de ritmesectie te versterken. De gitaarballad As Long As I Live is een rustpauze, waarna On Fire vlammend het lot van Lucifers zonen en dochters beschrijft: het vuur van God zal hen vernietigen. Meer ’90’s (blues)rock in I’m Able en de titeltrack. Het opener en meer pop/rock Love Kills Fear is geschikt als single. Keyboards intro op Sacrifice leidt een meer symfometal song in, waarna Praying for Revival het boeiende elftal liedjes van deze vijfsterrenprofeet completeert.