Concertverslag Among This All, Young & Desparate en Only Seven Left

Afgelopen jaar kwamen meerdere dromen uit voor de jonge pianorockband Only Seven Left: zo kwam eerste single Wake Up Call veelvuldig langs op TMF en Q-Music, speelden de jongens in Ahoy als support voor Tokio Hotel, werden de heren door 3FM gebombardeerd tot Serious Talent en gingen zij op een uitverkochte tour met hun vrienden van Destine. September 2010 werden de gebeden van een nog altijd groeiende fanbase verhoord en was daar dan eindelijk het debuutalbum It Was All A Dream. Een plaat gevuld met goed in elkaar stekende melodieën waarbij frisse pianopartijen de hoofdmoot voeren. Een eerste headliner tour volgde en deze was zo succesvol dat er snel een nieuwe in de steigers werd gezet. Vrijdag 25 februari maakt Zwolle kennis met Only Seven Left.

Als eerste act in het voorprogramma trad de band Among This All op met rockliedjes, een cover van Justin Bieber & Usher’s Somebody to Love en een stel andere liefdesliedjes. De humor van zanger Aad Reinds was op lagere schoolniveau, de muziek beter. Natuurlijk speelden ze hun eerste single Last Kiss Last Goodbye. Zoals beloof verzorgde Young & Desparate (Simoon – zang, Sander – gitaar/zang, Richard – bas/zang, Rick – gitaar/zang en Jerry – drums/zang) goed in elkaar stekende rockliedjes. Een energieke set met hun eerste single Stick Around , maar ook met een cover van Lady Gaga’s Poker Face. Het jonge publiek vond het prima en zong uit volle borst mee. Ondanks de interactie die de beide bands met het publiek zochten, kwamen de veelal jonge meiden voor Only Seven Left. De band had ik in 2010 aan de rand van Bussloo zien optreden op het Xnoizz Flevo Festival, maar de kwalitatieve groei was vrijdagavond goed merkbaar. De heren wisten het podium te benutten en er een lekker show van te maken. De liedjes van hun album It Was All A Dream (Only Seven Left – It Was All A Dream), zoals Wake Up Call, Sleeping Without You, A Shoulder To Cry On en Silhouettes kwamen voorbij. Er waren nieuwe liedjes (Emergency, October Tune, Top of the World) en een cover van Bruno Mars ‘s Grenade. De heren mochten terugkomen voor wat toegiften, waarna de portie pianorock dan toch echt op was.