BlackBerry updates februari 2011 2

Rhapsody for BlackBerry

Eindelijk uit de beta-status verlost is de eigen BlackBerry client van het Amerikaanse Rhapsody, dat alweer 10 jaar lang streaming audio, radio stations, miljoenen liedjes om naar te luisteren in alle denkbare stijlen, zoekfuncties, achtergrondinformatie en afspeellijsten biedt in abonnementvorm ($9.99 per maand). Door op je BlackBerry browser naar http://www.rhapsody.com te gaan, kun je de gratis client downloaden.

BlackBerry teletekst vernieuwd

E-Office, de makers van de eerder besproken Teletekst applicatie op de BlackBerry. De applicatie is verbeterd. Je kunt tot eind februari via deze  link de applicatie voor slechts €9,95 aanschaffen (abonnement tot eind december 2011) ipv € 28,- De software is geschikt gemaakt voor OS 6 BlackBerry smartphones.

RIP Flickr client

Image representing Flickr as depicted in Crunc...

Image via CrunchBase

Per 1 maart houdt de ondersteuning van RIM voor gebruik en download van de eigen Flickr client op. Dat is jammer, want voor uploaden van foto’s vanaf je BlackBerry naar je Flickr account is er géén alternatief. Wil je toch foto’s uploaden vanaf je mobiel, kun je natuurlijk wel terecht bij diverse social media clients die photo upload naar bijvoorbeeld TwitPic, Plixi, etc. meeleveren. RIM zelf raadt aan voorlopig de mobiele site http://m.flickr.com/ te gebruiken.

Updates voor andere BlackBerry clients

8 februari verschenen de 2.5.69 versies van Google Talk en Windows Live Messenger, de 5.0.1.41 versie van BlackBerry Messenger en de 2.6.1 versie van Shazam. Change logs zijn er – haast gebruikelijk – niet. Later in februari verscheen de 1.0.1.12 versie van RIM’s Twitter clientFoursquare for BlackBerry v1.9.66 change log stelt onder meer het tonen van de mayor op een venue page en diverse bug fixes.

Bolt Browser

De Bolt Browser is nu in versie 2.5 uitgerust met een nieuwe UI, geo-location ondersteuning, verbeterde HTML5 ondersteuning, een betere download manager en nog wat bug fixes.

YouVersion 3.0 met offline support

Vanaf de 3.0 versie biedt de populaire bijbellezer YouVersion de mogelijkheid bijbelvertalingen in z’n geheel te downloaden voor offline leesgemak. Downloaden van de gratis app kan via de browser of BlackBerry App World. Nieuw is ook de ondersteuning voor Russisch en Portugees. Tenslotte is de laadtijd verbeterd. Uitleg vind je op de Youversion blog.

PlayBook updates

RIM heeft uitgelegd welke modi beschikbaar zijn op de PlayBook tablet in een zakelijke context:

  • VPN mode: VPN connectie via Wi-Fi met het zakelijke netwerk.
  • Bridge mode: de Bluetooth bridge om je PlayBook en BlackBerry telefoon te laten pairen, en gegevens als email, agenda, BBM, taken, etc. te ontsluiten.
  • BlackBerry Balance Mode: IT Policies kunnen op de PlayBook losgelaten worden onder BES contracten.
  • Corporate Only Mode: mogelijk te introduceren na live gang.

OfficeDepot in Amerika gaat de 16GB versie van de PlayBook voor $499 aanbieden.