Petra – Back To The Rock

      1 Comment on Petra – Back To The Rock

Met Back To The Rock is de Amerikaanse rockband Petra na het formele afscheid in 2006 terug in de oude bezetting van 24 jaar geleden en laat het muzikale bloed opnieuw stromen. Geen moeilijke distributiedeals anno 2010, gewoon zelf online als digital album of desnoods fysieke CD aan de man brengen, in combinatie met t-shirts en vooral een nieuwe concerttour. Nee, dit is dus niet 2 Guys from Petra, het duo Bob Hartman & John Schlitt op theatertour, maar Bob met de oude bandmaatjes met Greg X. Volz, John Lawry, Mark Kelly en Louie Weaver. Volz was de initiator van de remake van Petra classics en de aangepaste bandnaam Classic Petra. En zodoende werden krakers als Adonai, Bema Seat en Rose Colored Stained Glass Windows opnieuw opgenomen. De bijna 60-jarigen deden dat verdienstelijk. De originelen van de tracks op Back To The Rock vind je op de albums Never Say Die (1981), More Power to Ya (1982), Not of This World (1983) en Beat the System (1985). De trouwe Petra fans heeft ze als LP, cassette of remastered als CD vast wel thuis staan. Verwacht geen softe semi-akoestische songs (zoals de eerste Petra albums) of een nu metal verbouwde versies (zoals de 2000-2005 Petra albums probeerden bij de tijd te blijven). Herkenbaar, maar toch fonkelnieuw met her en der wat aanpassingen, zoals het fantastische gitaarsolo in Rose Colored Stained Glass Windows of juist het ingehouden gitaarwerk op Godpleaser. Genieten van een ouderwets keyboardsolo in Second Wind. Een deel is wat lager op noten gezet, omdat Volz’s stembanden niet meer zo kunnen uithalen dan toen hij dertiger was. Bij Let Everything That Hath Breath (Praise the Lord) valt dat echt op. Toch complimenten voor de uitvoering van bijvoorbeeld More Power To Ya. Back To The Rock heeft een tweetal nieuwe liedjes: de door Volz geschreven catchy pop/rock titeltrack (minder stevig dan de rest van het album, wel een lekkere meezinger) en het door Hartman geschreven Too Big (“our God is too big to fail”) in zo’n typische Hartman setting, ook een praise song, maar meer als Destiny. Op 7 mei komt Petra naar de LEG in Schiphol-Rijk. Ik ben er zeker bij, jij ook?