Online projectmanagement ondersteuning met Rule.fm en Yanomo

Op 26 augustus 2010 besprak ik Rule.fm, maar nog zonder zelf de programmatuur getest te hebben. Op 9 december 2010 kreeg ik (eindelijk) een invite om m’n eigen projectstek in te richten. Rule.fm biedt tabs / menukeuzes voor views op People, Projects, Tasks, Milestones, Documents, Mailbox, Calendar, Wikis en de binnenkort te verschijnen onderdelen CRM en Money. In een activity stream kunnen updates in je dashboard gepubliceerd worden. Gebruikers worden aangemoedigd interactie met elkaar te zoeken door documenten en wikipagina’s te ontsluiten, via links op profielpagina’s via instant messaging of social networks elkaar op te zoeken om zo de teamgeest te versterken.

Mocht je niet de hele dag Rule.fm open hebben staan, kun je notificaties per e-mail krijgen. Voor beheer van kleinschalige projecten, inclusief eenvoudig takenbeheer, agendering, tijdschrijven, etc. is Rule.fm wel geschikt. Integratie met iCal is er. Hoe je zou kunnen factureren, heb ik niet kunnen ontdekken.

Yanomo

Het door landgenoten ontwikkelde Yanomo biedt je de mogelijkheid in een paar minuten online een projectadministratie op te zetten. Waar nogal wat online projectmanagement pakketten de nadruk op task management leggen, ligt de crux bij Yanomo in de tijdregistratie. Door op één plek, in je agenda, de tijd te schrijven op een toebedeelde taak, de synchronisatie met Google Agenda of Apple iCal met Yanomo te laten actualiseren, kan de planning geaggregeerd en geactualiseerd worden tot een ‘team sourced’ inschatting van planning en budget. Vergelijk het met het door teamleden zelf invullen van estimates to complete bij het tijdschrijven in een projectmanagement suite als Clarity (wat overigens zelden of nooit gebeurt). Elk teamlid heeft zijn eigen dashboard. Planningen zijn zowel top-down, bottom-up of in combinatie te maken. Export van planning- en voortgangsgegevens naar Excel is mogelijk. In februari komt er een iPhone app bij. Yanomo is gratis voor een organisatie tot en met drie gebruikers, betaalde versie is €12 per user per maand, inclusief support. 30-dagen gratis uitproberen kan altijd.

  • Can rule.fm Streamline Your Business? (appreaders.com)