Kees Kraayenoord – Best of – Speak The Words

De Katwijker Kees Kraayenoord bracht sinds 2005 diverse worship albums uit (Broken in 2005, Jezus Leven van mijn leven in 2006, God met Ons in 2007, Letting Go in 2008, Het is volbracht 2009). Eind 2010 werd daarom een Best of met de titel Speak The Words uitgebracht voor de internationale markt. Amerikaanse recensenten pikten de 16-track verzamelaar op. Kraayenoords stijl is vergelijkbaar met Chris Tomlin. Eerder opende hij concerten van Michael W Smith, Delirious?, Tim Hughes en Third Day. Voor zijn Letting Go werd hij geholpen door Graham Kendrick, Noel Richards en Chris Eaton. Geen Nederlandstalige nummers op deze terugblik. Dat helpt weer in de internationale positionering. Rockers als Jesus More en Back To You en mid-tempo tracks als For The Letting Go en  Hold On To You Forever, ballads als Let Me Lead You, Living Water en This Is My Cry. Opnieuw mid-tempo gitaarsongs als For The Cross en Heaven’s King, pianoballads als The Praises of the Lamb en Help Me Lord. Trouwe fans kennen Glory to Glory, Good of the Moon and Stars, Living Sacrifices, God Will Send His Angels en God Be In Everything. In samenhang is Speak The Words een interessante dwarsdoorsnede van Kraayenoords vertical worship songs. Voor €8.99 kun je ‘m op iTunes al kopen.