4e Diebels Van Brink tot Brinkloop

Belofte maakt schuld. Direct na de 3e Diebels van Brink tot Brinkloop (in exact 10 kilometer hardlopend van de Brink in Deventer naar de Brink in Bathmen), waaraan zus Lieske en haar vriend Niels hadden meegedaan, wilden Klazien en ik de 4e keer zelf meelopen. Eerdere edities werden op de laatste zondag van het jaar gehouden, maar 2e Kerstdag leek de organisatoren geen goed vooruitzicht voor het aantal deelnemers opleveren. Een week eerder was vanwege het immens populaire Dickens Festijn op de Keizerstraat en Brink en de zijstraten in het Bergkwartier niet mogelijk. En dus week men uit naar zondag 2 januari. Nu sloot week 51 af met 550 voorinschrijvingen. Samen met ‘na-inschrijvingen’ vandaag verschenen 851 deelnemers 11.00 aan de start op de Brink. IJking van de tijd / afstand werd mogelijk gemaakt door een chip in het startnummer van Racetimer. Zelf had ik startnummer 38, Klazien 39. Onze kinderen waren tijdens de loop in goede handen van hun oma.

De logistiek om kinderen ‘s morgens af te zetten voor de samenkomst van de Vrije Baptistengemeente Deventer, zelf een zo goedkoop mogelijke parkeerplaats in de binnenstad, afgifte bagage om in Bathmen weer op te pikken, verzamelen in de Deventer Schouwburg en naar de start, liet ons allerminst afkoelen. Alle moeite heeft ook een goed doel: het sponsoren van de stichting Kinderen van Uganda. Deze stichting initieert en ondersteunt kleinschalige projecten die kinderen onderwijs, onderdak, maaltijden en gezondheidszorg bieden.

Eenmaal aan het lopen (de eerste paar honderd meter blijft zo’n loop toch vooral dringen), deed de boom-ticky-machine van podrunner.com (Trailblazer weer eens z’n werk op 160 bpm, en kon ik doorstampen naar Bathmen. Klazien kreeg op de Snipperlingsdijk last, verloor zo kostbare tijd, en kon niet anders dan mij als haasje gebruiken, in plaats van andersom. Met 1.03.38 op de officiële klok finishte ik in Bathmen op de Brink. Na bijstelling tot netto tijd volgens Uitslagen.nl: 1:03:11. SportyPal kreeg ik niet in één keer stil, dus daar lijkt de loop wat langer geduurd te hebben. Met de 9,5km/u ben ik zeer tevreden.

Voorlopig kan ik nog niet tippen aan de tijden van Niels (47:45) en Lieske (56:20), maar oefening baart kunst 🙂 Klazien heeft een netto tijd van 1:03:48. Zie Flickr voor deze en meer actiefoto’s van Klazien en mij. Verder: de finish van Henk-Jan en die van Klazien gefilmd. Ook RTV Oost heeft een item in de nieuwsuitzending (2 januari 2011, 18.00 uur : –06.07 min-) is een leuk item aan de Diebels Brink tot Brinkloop gewijd; De vijfde editie, waarschijnlijk zondag 8 januari 2012 doen we graag opnieuw mee!