Snertwandeling 2010 Balkbrug

      No Comments on Snertwandeling 2010 Balkbrug

De kinderen hadden zondagmiddag een goede smoes niet mee te hoeven: ze gingen met Klazien naar Raaf, geen kip in theater De Tamboer in Hoogeveen. Ik knoopte aan de 25 kilometerwandeling van gisteren rond Ruinen de snertwandeling in Balkbrug. Bruisend Balkbrug had samen met MFC Het Trefpunt en De Wheem weer een interessante set routes uitgezet door het Reestdal. Waar veel plaats- en streekgenoten voor de 5 of 10 kilometer kozen, nam ik de 15 kilometer route. Deze voerde vanaf het Trefpunt via Den Huizen naar het natuurgebied De Takkenhoogte. Door deze helemaal te ronden, vervolgens via de heidevelden in het Reestdal terug te keren naar Oud-Avereest, bereikte ik Landschap Overijssel bezoekerscentrum De Wheem.


Na een bak koffie was ik weer klaar voor de laatste 4 kilometers door bos en heide rond de campings en Heuveltjesbos om in het Trefpunt een welverdiende kop snert te krijgen. Hieronder de route in beeld.