The Civil Wars – Live at Eddie’s Attic + Christmas Songs

The Civil Wars, ofwel het duo Joy Williams en John Paul White bracht als overbrugging na de EP Poison & Wine en het 1 februari 2011  te verschijnen Barton Hollow het november 2009 live opgenomen akoestisch album Live at Eddie’s Attic uit als cadeautje voor fans. Folk en americana met een vleugje blues, zoals in opener If I Didn’t Know Better (waarom bedrink ik me en verknoei ik m’n tijd met jou?) en 20 Years. Slepend, maar mooi is Falling. Het duo is op dreef in de akoestische versie van Poison & Wine en de folkrock Tip of my Tongue. Publiek hoor je tijdens de liedjes zelden, de productie van Joy’s echtgenoot Nate Yetton is kraakhelder. My Father’s Father klinkt intiem, zoals The Innocence Mission zo goed kan. No Ordinary Love klinkt vol, terwijl Girl With The Red Balloon juist weer ontspannen en eenvoudig. Het publiek laat eindelijk met Dance Me to the End of Love (origineel van Leonard Cohen) van zich horen, een liedje dat doet denken aan Katie Melua. De set sluit af met een demoversie van Falling.

Tracks in the Snow is een 2-track kerst single met Tracks in the Snow en een versie van O Come O Come Emmanuel. De slechts met akoestisch gitaar begeleide titeltrack bezingt een tocht door de sneeuw om een cadeautje af te leveren. Joy slingert vocaal wat om de voorgeschreven melodielijn van het bekende kerstlied O Come… heen, maar maakt het met John Paul toch tot een aardige versie.