Charlie Hall – The Rising

      1 Comment on Charlie Hall – The Rising

Charlie Hall, bekend van worship songs als Marvelous Light, Center en  Song of the Redeemed heeft een nieuw up-tempo contemporary worship album The Rising uitgebracht.  Met Chris Tomlin, David Crowder, Christy Nockels, & Kristian Stanfill is Charlie Hall nauw betrokken bij de aanbidding op de Passion conferenties. De sound van Crowder Band en Chris Tomlin hoor je moeiteloos in Halls liedjes terug. Rising (A Song of Ascent) (die uitleg had er voorbij niet bij gehoeven), de loops in Let The Earth Awake: meer van hetzelfde. Ransom brengt hoempa-rock met een oproep aan de ‘sons & daughters’. Constant is een ballad. Op Passion’s Awakening stond eerder een live versie van King of Heaven, nu is een iets langzamere studioversie meegenomen. Na het mid-tempo God Ablaze, dat zich makkelijk laat meezingen, is er ruimte voor akoestisch gitaarspel in Lamp. Piano en gitaar ondersteunen het begin van Yesterday Is Gone, waarna meer southern rock het overneemt. Deeper In Love is een doorsnee eindeloos herhalende drone waarin het verlangen naar een grotere liefde voor God wordt uitgesproken. Het mid-tempo Breathe bouwt op langs de lijnen van elektronische piano en elektrische gitaren. Nog eenmaal rock in Make Me Alive, waarna het slaapliedje Sleep & Dreams met “Rest your head on hallelujah” misschien onverwacht afsluit. Zolang zangleiders zich in het subgenre worship blijven hangen met hun teksten, kan de rock of electronica nog zo voldoen aan de laatste muzikale mode, de worsteling over artiest-zijn, kerkmuziek of het concertpodium, christenen helpen lofprijzen of getuigen voor ongelovigen zal dan blijven. En die makke heeft het door Kendall Combes en de rest van Hall’s band geproduceerde The Rising onmiskenbaar ook. Waar Hall’s muziek album na album in de lift zit, zijn de teksten nog altijd niet bijster origineel.