Winterkwartet 2010-2011 gestart in Havelte

Vandaag hebben we de unieke gelegenheid een weekend zonder de kinderen te zijn aangegrepen de orginele plannen niet in de war te laten sturen door de weersverwachtingen eerder in de week. De laatste stand op Weeronline was vrijdagavond reden ‘gewoon’ de bolletjes uit de vriezer te halen, de wandelschoenen klaar te zetten en dus niet alleen, maar samen op stap te gaan. Start en finish van de door TIGO Steenwijk georganiseerde winterkwartetwandelingen was vandaag in sportpark de Meerkamp in het Drentse Havelte. Vanwege de beperkte tijd geen 40, maar 25 wandelkilometers.

Het eerste stuk van de tocht leidde door de nieuwbouwwijken rond Havelte, de Uffelterkerkweg, langs De Zevenhof naar theehuis ‘t Hunebed voor de eerste rust op bijna 12km. Na een kop koffie, eigen brood en drinken vervolgden we de route langs de Johannes Postkazerne, de heidevelden en hunebedden, zandpaden en modder om op ruim 20km weer bij het theehuis te zijn. De laatste paar kilometers waren vervolgens via het Holtingerveld achter de huizen langs terug naar het sportpark.

Ondanks de magere weersverwachtingen vooraf hielden we het 100% droog. Als je inmiddels weer diverse 40 kilometertochten gehad hebt, is om met Klazien te spreken 25 kilometer ‘kort’. Je hebt eigenlijk net het gevoel warm gelopen te zijn, de tientallen mensen die minder dan 6km gemiddeld per uur lopen net achter je gelaten. Mijn agenda heeft ‘pas’ over 3 weken weer een 35 kilometertocht staan, dan de Vredewold wandeltocht van Flal in Marum.