Lincoln Brewster – Real Life

Singer/songwriter, aanbiddingsleider en gitarist Lincoln Brewster heeft 28 september 2010 met Real Life zijn 7e soloalbum uitgebracht. Brewster produceerde het album zelf en schreef zelf of mee aan 9 van de 10 liedjes. Hij kreeg hulp van collega’s als Paul Baloche, Jason Ingram en Mia Fieldes. Voormalig Journey frontman Steve Perry produceerde de schijf. Best Days opent met stevig gitaarwerk van het kaliber glamrock, in combinatie met eenvoudige verticaal georiënteerde teksten (het grote verschil met de liefdesliedjes van bekende rockbands): ““I receive everything that you’re doin’ in me. I believe. Let the rest of my life be the best days of my life.” Dat combinatie draagt ook Reaching for You. Na de De piano ballad More Than Amazing, dat leentjebuur speelt bij het gezang Oh how marvelous, oh how wonderful, is in de titeltrack opmerkelijk aards: Lincolns jeugd in Alaska, de liefde van zijn moeder en de ouderlijke verplichtingen ten opzichte van zijn eigen kinderen. Een brave mee te neuriën melodie. Het contrast met de riffs in So Good kan haast niet groter. Pas op hoe hard je de speakers hebt staan. Straight rock in I Belong To You. Dan weer in de remmen voor het duet met Kari Jobe (Revelation Song) Whom Shall I Fear , Loved By You en het akoestisch gitaarspel in het persoonlijke Made for You. Shout For Joy is dan weer rock in een Hillsong jasje. En dan is Real Life alweer voorbij. Stilistisch een aparte mix die rockliefhebbers, noch diegenen die praise ballads per dozijn innemen de volledige speeltijd zal boeien. Textueel of thematisch voegt Real Life niets toe. Mijn advies: denk goed na, luister zelf vóór je tot aanschaf overgaat.