Future Perfect – Dirty Little Secrets

Van tijd tot tijd komt een synthpop release zó boven het maaiveld uit, dat de stijlnaam echt eer toekomt. Het geregeld draaien van Dirty Little Secrets, het debuutalbum van Future Perfect was het bewijs van deze status. The Hunter is de eerste single van het duo Simon Owen en Rebecca Morgan uit Wales. Sinds 2009 werkt het tweetal samen. Het gros van de liedjes werd ingespeeld in het tuinhuisje van Simon en met Apple Garageband in de studio opgenomen. In de collectie synthesizers staan illustere namen als de EMU Emulator II sampler, Yamaha CS15 en Roland JP800. Albumopener is Poisened Love met een jaren ’80 telefoongeluiden en bijbehorende beats. Queen of the Dancefloor en Fragile mixen retro en modern. Het mid-tempo Confessions toont aan, dat Rebecca echt kan zingen. Het door de science fiction film Logan’s Run geïnspireerde Did You Find Sanctuary? herneemt de vaart. Not In Control en Dark Pleasures grijpen terug op Yazoo!, maar niet hinderlijk. In Solitary Star en Second Skin is wat meer futurepop te herkennen.

Het album sluit af met Discover Me, in eerste aanleg uitgebracht als single om geld in te zamelen voor beat Cymru, een Britse organisatie die mensen helpt van hun eetstoornissen af te komen. Meer van en over Future Perfect vind je op Twitter, Facebook, Myspace en iTunes.