Concertverslag U2NL op U2Muziekfeest Exloo

Het 2e U2Muziekfeest werd zaterdagavond in het Hippisch Centrum in het Drentse Exloo gehouden. Organisator Harrie Meiringh (42), uitgever en eigenaar Uitgeverij Olympia (105 huis aan huis bladen per jaar) wist duizenden liefhebbers van U2 te trekken naar het concert van U2NL. Gratis toegang met €0,10 afdracht van elke consumptie voor Unicef.

Met Henk & Jolande waren Klazien en ik na het droppen van de kinderen bij opa & oma ruim op tijd voor de beloofde aanvangstijd (20u) bij het hippisch centrum, waar de parkeergelegenheid, verkeersregelaars en andere logistiek prima op orde was. Aangezien de band last had van de files en uiteindelijk pas om 22u aftrapte, werd de tijd muzikaal volgedraaid door een dj (veel 80’s met enkele misplaatste eigentijdse hits) en de consumptie-voor-het-goede-doel.

Was het geluid tijdens de ‘discoshow’ aanvankelijk nog aardig, verzoop het laatste halfuur in een overdosis hoge tonen. Die geluidsmix trok U2NL met zich mee het concert in, waardoor veel liedjes verloren gingen in de toch als pijpenla fungerende akoestisch van een langwerpige tent. De zang van Frank Wensink kwam totaal niet over en dat was volstrekt jammer, want U2NL speelde als een trein.

In bijna 2,5u tijd passeerden vele bekende liedjes als Bad, Where The Streets Have No Name, Pride (In The Name of Love), City of Blinding Lights en One. Het publiek brulde mee tijdens Sunday, Bloody Sunday, Elevation, Beautiful Day en Desire. Nieuwe visuals (na de theatertours die ik heb gezien) waren er voor Mysterious Ways en Mothers of the Disappeared. Er was tijd voor rustiger nummers zoals Stuck in A Moment, oudjes als Silver and Gold en Bullet The Blue Sky. Afsluiters With or Without You en I Will Follow waren heerlijk, al was een deel van het publiek al pleite (dat dacht blijkbaar niet aan toegiften).

Een geslaagd feest op een uitstekende locatie. Voor de geluidskwaliteit zetten Klazien en ik onze kaarten in op het volgende U2NL theateroptreden U2 In Blinding Lights op 21 april 2011 in de Tamboer in Hoogeveen.

In 2011 komt er in juni Het Grote U2 Muziekfeest voor Zuid-Midden en West Nederland. De locatie wordt later bekend gemaakt en natuurlijk blijft Exloo de plaats waar Het grote U2 Muziekfeest voor Noord en Oost Nederland wordt gehouden.

Op Hyves vind je het ‘lief dagboek’ verslag door U2NL zelf.