Bebo Norman – Ocean

      No Comments on Bebo Norman – Ocean

Singer/songwriter in het folk/pop genre Bebo Norman heeft andermaal zijn gedachten verwerkt in 10 fraaie liedjes, samen Ocean. Het album opent met Everything I Hoped You’d Be over het gevonden hebben van God. In iets lager tempo geeft hij in Here Goes aan, dat “Here goes nothing. Heregoes everything. Gotta reach for something or you’ll fall for anything / Take a breath, take a step, what comes next God only knows”. Na de 2 gitaarliedjes is God of My Everything een lofzang op de kracht en onveranderlijkheid van God. Het akkoordenschema lijkt in eerste instante veel op dat van Here Goes. Akoestisch gitaar weer in Could You Ever Look At Me een liedje aan Bebo’s vrouw over zijn zwakheden. Niet sterk is overigens het aanhouden Aiiiiii in het refrein. We Fall Apart zit qua arrangement (piano, zachtgemixte percussie uit de doos en getokkel op gitaar) gelijk aan Here Goes.

Gitaar en piano treffen elkaar in de titeltrack, waarin verbazing over de grootheid van God spreekt: “I’m drowning in your love / Not coming up / I’m not coming up / Cause you’re all I ever want.” De meezinger Sing Over Me is er een van overgave. Het folksy The Middle zoekt naar betekenis in het leven. Rustig kabbelt Ocean door met I Hope You See Jesus, geschreven met Laura Story en Remember Us. Dit afsluitende folkliedje is een gebed om genade van God. De instrumentatie van de liedjes is meer dan alleen piano en gitaar, dat verrijkt de liedjes wel. De ogenschijnlijke onschuld van de songs zou je ertoe zetten Ocean als achtergrondmuziek op te zetten, terwijl de teksten een reflectie zijn van een open omgang met God en bedoeld zijn je te inspireren. Luisterliedjes dus.