Twones is dood, leve Shuffler.fm

      No Comments on Twones is dood, leve Shuffler.fm

Twones is dood, maar de makers ervan lanceerden onlangs Shuffler.fm. Anders dan Spotify en iTunes, waarachter contracten met de grote platenmaatschappijen en vergoedingen voor de artiesten schuil gaan, zoekt Shuffler.fm muziek op een enkele duizenden muziekblogs. Via honderden kanalen, muziekgenres worden de gevonden mp3-bestanden vervolgens gestreamd. Geen mixtapes, maar een muzikale ontdekkingstocht. Youtube filmpjes of muziek van SoundCloud vallen af, daarop richten zich genoeg andere muziek sites.

Of de bronnen de mp3’s legaal aanbieden, is niet aan Shuffler.fm om te beoordelen (aldus de makers). Muziek is direct te beluisteren, terwijl de blog getoond wordt tijdens het afspelen van het nummer. Het mes snijdt zo aan verschillende kanten, maar zet Shuffler.fm wel op de plek van een chauffeur die je rondleidt door een muzikaal landschap. Een advertentiemodel of cross-selling is niet aan de orde. En wat er nog meer op de blogs getoond wordt, kan Shuffler.fm ook niet be├»nvloeden. Bewerkelijk voor de makers is nog de indeling in kanalen of genres. Want synthpop naast electropop en electro, of Canadian, Italian of Oldies zijn natuurlijk discutabele indelingen.

Je kunt naar het vorige en volgende nummer ‘doorspoelen’. En de songinfo van het liedje dat nu speelt, kun je via Twitter of Facebook delen, of je Like naar Facebook zenden, een erfenis van Twones.