Nog meer transparantie op je wandelingen en andere work outs

In juli besprak ik een aantal work out trackers die vaak in combinatie met GPS gegevens je gangen traceren en deelbaar maken met (online) vrienden. In juli waren dat MapMyTracks, RoadRunnerGPS, TrimbleOutdoors AllSports GPS, MapMyRide, GPSedLite en Sanoodi. Sinds augustus gebruik ik zelf SportyPal voor het bijhouden van mijn hardloopoefeningen en lange afstandswandelingen. Geprimed door de aanwezigheid van dergelijke handige apps, ontdekte ik er sindsdien nog een aantal.

miCoach van Adidas

Het miCoach concept van Adidas begon in januari met een armband die je verrichtingen bijhield. Aangezien smartphones met GPS een armabdje overbodig maken, is er naast een iPhone app ook een gratis BlackBerry applicatie. Extra ten opzichte van alleen maar traceren waar je bent, hoe snel je gaat, etc. biedt miCoach real-time coaching in je ear phone. Je kunt een trainingschema volgen, waarbij je geholpen wordt om bijvoorbeeld het tempo vast te houden of juist op te voeren. Dagelijks kun je gedetailleerde workouts of coaching feedback op je telefoon bezorgd krijgen. Verrichtingen worden gedeeld via miCoach.com. Tijdens de workouts kun je gewoon naar je muziek blijven luisteren.

Let op: alleen de 8310, 8900, 9000 en 9700 modellen worden ondersteund. Downloaden kan in de App World.

Workout Tracker

WorkOut Tracker helpt je je trainingsdoelen te verwezenlijken met coaching tips en hoorbare notificaties bovenop de ook in deze gratis applicatie aanwezige track & trace voorzieningen, export naar GPX en online delen van je verrichtingen functies. Ook voor modellen zonder GPS is de applicatie nuttig. Je krijgt dan registratie van je oefeningen, een trainingschema (tientallen zijn er als presets beschikbaar) en het vastleggen van je doelen.