Group 1 Crew – Outta Space Love

De Amerikaanse urban band Group 1 Crew bracht 21 september Outta Space Love uit. Dit nieuwe album werd voorafgegaan door de 5 song EP Spacebound met Live It Up, Walking On The Stars, Manipulation, Breakdown en Beautiful. De gelijkenis met Black Eyed Peas is opvallend, dus mocht je van de BEP houden, vooral inhaken! Natuurlijk zijn er verschillen. Group 1 Crew is beter dansbaar dan de meer naar hip-hop hellende BEP. Manwell Reyes noch Pablo Villatoro kunnen tippen aan BEP’s wil.i.am, hoewel Fergie‘s vocalen toch echt onderdoen voor die van Blanca Reyes. Soms denk je zelfs de strot van Dawn Michele – Richardson te herkennen. Vast niet toevallig dat Group 1 Crew momenteel tourt met Fireflight. Danceable opener en lead single Live It Up (“Turn it up, live it up, and shake it up.”) werd in week 38 single of the week op iTunes. Dit twaalftal werd geproduceerd door Andy Anderson, David Garcia en Chris Stevens. Techno funk vol synths in Need Your Love. Walking On The Stars is mid-tempo urban met raps. Het smaakvolle Let’s Go heeft TobyMac te gast. Beautiful is textueel een dieptepunt vanwege de herhalende spellingen van het woord. Gelukkig zijn Transcend en de titeltrack weer puike urban tracks, vol synths en funky stuff. Please don’t Let Me Go is de urban-stijl van TobyMac. “I Like The Heys” opent Pablo in Wait, waarin Blanca zich vocaal ontpopt als een Pink! Breakdown is andermaal BEP-achtige pop/urban. Manipulation is op drum’n-bass en dance gestoeld, een sappig nummer, waarmee Outta Space Love helaas alweer voorbij lijkt. Gelukkig is er replay.