Chicane – Giants

      1 Comment on Chicane – Giants

Chicane, de artiestennaam van de Britse producer Nick Bracegirdle timmert al 15 jaar aan de weg, met bekend hits als Offshore, Saltwater met Moya Brennan (dat op vele manieren is herzien, tot en met Bruised Water met Natasha Bedingfield), Don’t Give Up met Bryan Adams , Stoned In Love en recentelijk Poppiholla en Hiding All The Stars. Als je de verzamelaars niet meerekent, is Giants het vierde volledige studioalbum. Echt vernieuwend is het Giants niet, desalniettemin goede (vocal) trance, niet voor niets op Armin van Buuren‘s Armada Music label uitgebracht. Muzikale samenwerkingen vind je ditmaal in Owl City’s Adam Young op Middledistancerunner. Evenzeer dromerig is het al genoemde Poppiholla, de 2009 remake van Sigur Rós’s Hoppípolla. Paul Young‘s 1983 hit Come Back And Stay is verbouwd tot Come Back. Gary Numan’s Cars klinkt door in Hiding All the Stars, soulzanger Lemar doet z’n best Seal te benaderen in What Am I Doing Here? De 7 minuten durende titeltrack is zo’n eindeloos door te trekken instrumental, volgens Chicane een ode aan synthesizer grootmeester Jean Michel Jarre. Het met een drum ‘n ‘bass eindigende So Far Out To Sea is een chill out song die ook op Far From The Maddening Crowds of Behind the Sun had kunnen staan. Op What Am I Doing Here? Pt2 is Lemar terug en op de signature song Hiding All The Stars hoor je Tash Andrews. Na de officiële afsluiter, het kalmerende Titles, is nog de wat spacier opgezette DC Rework Edit van Middledistancerunner opgenomen. Ja, meer van hetzelfde en ja, een lekker album voor in de auto.