BlackBerry updates oktober 2010 – 2

Hootsuite for BlackBerry

Na maanden wachten is 19 oktober een public beta uitgebracht van de BlackBerry client van HootSuite. Met Hootsuite kun je één of meer Twitter en Facebook accounts onderhouden. De gratis beta is in diverse OS-versies (4.2.1, 4.5, 4.6, 5.0, en 6.0) beschikbaar via http://ow.ly/2Vmyx en biedt naast de eveneens multi-account clients als SocialScope en Seesmic bovenop de standaard bericht lees- en schrijfuncties, doorzoekbare timelines, foto & bestandsdeling, views voor tags en zoekopdrachten verder:

  • Schedule messages
  • statistieken
  • URLs inkorting met ingebouwde Ow.ly ondersteuning.

Youversion 2.5.1

In de 2.5.1. versie van de BlackBerry bijbelapplicatie Youversion zijn issues met aanraakschermen opgelost. De nieuwe bookmarks functionaliteit, begin deze maand aangekondigd, is gerealiseerd, inclusief de mogelijkheid bladwijzers te synchroniseren met je YouVersion.com account.

Weatherbug 2.0.0.5x

In de laatste versie van Weatherbug, de gratis ad-supported versie van een goed werkende weer-applicatie met prima icoon op je homescreen, zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je in de homescreen icon naast een grafische weergave van het huidige weer (zon, bewolking, onweer, etc.) en de huidige temperatuur ook de minimum en maximum temperaturen weergeven. Voor Amerikaanse plaatsen zijn pollen data beschikbaar. Nieuw zijn verder een buienradar++, uitgevoerd als een Bing maps mashup met layars als doppler radar, temperaturen (heat map) en satellietbeelden.

ÜberTwitter beta v0.933

In de v0.933 van ÜberTwitter is nieuw en gewijzigd:

  • Map Provider: de locatie van gebruikers kan getoond worden op MapQuest (default) of BlackBerry maps
  • datumweergave verbeterd, kleurgebruik consistenter en
  • GPS radio alleen in gebruik bij openen van compose tweet scherm om batterijverbruik te verminderen.

SocialScope 0.9.5.147

De nog altijd in private beta zijnde, maar alweer een paar maand mijn favoriete BlackBerry client SocialScope voor Twitter, Facebook, Flickr, terwijl ook nog Foursquare wordt ondersteund, is 16 oktober opgewaardeerd naar versie 0.9.5.147 met daarin ondersteuning voor OS 6 en de Torch modellen, plus:

  • Swipe om tabs of berichten te wisselen
  • Kunnen doorzoeken van Twitter of bekijken van het profiel van je contactpersoon vanaf je home screen (hoe het werkt, heb ik echter nog niet kunnen ontdekken)
  • Nog sneller scrollen
  • Batterijverbruik verder verbeterd.

inPulse smartwatch in aantocht

De inPulse polsextensie voor je BlackBerry komt er dan toch echt aan binnenkort. Je kunt deze hippe smartwatch al voor $149 bestellen om bij de release één van de eersten te zijn. Op het scherm komen alerts en nieuwe boodschappen, niet alleen uit je Inbox, maar ook RSS feeds, tweets, weersverwachtingen, sms’jes en telefoongesprekken. Bij telefonische oproepen vibreert het apparaat, zodat het excuus ‘ik heb de telefoon niet horen overgaan’ niet meer opgaat. Het ‘horloge’ is spatwaterdicht en de Li-on batterij gaat zo’n 4 dagen mee. Opladen gaat via dezelfde micro-USB kabel als bij je BlackBerry toestel. Alle info op getinpulse.com. Overigens zal de inPulse in eerste aanleg alleen in de VS en Canada verkocht worden.