Kim Wilde – Come Out and Play

Bijna 30 jaar zit de blonde rockster Kim Wilde in het vak. Deze zomer kwam haar 11e album uit, Come Out and Play met onvervalste rocksongs met vette synths en riffs. De release ging vooraf door de single Lights Down Low. De opvolger van de come-back met herinterpretatie van grootste hits Never Say Never (2006) bevat ‘gewoon’ nieuw materiaal. Producer en toetsenist Uwe Fahrenkrog-Petersen, die zowel de Duitse Nena als Kim Wilde onder zijn hoede heeft, levert wel een van beide 50’ers herkenbare sound op. Come Out and Play opent met King of the World, een stevige rocksong (“We will all play guitar”), dat het bij live concerten zeker goed zal doen. Van hetzelfde laken en pak zijn Suicide en My Wish Is Your Command. Gooi een berg opblaasbare gitaren het publiek in, en gaan!

De powerpop Real Life, gelaagd met synth-loops en rockgitaren, kan na Lights Down Low zo op voor 2e radiosingle. Het duet Greatest Journey met ook zo’n 80’s synthpop dinosaurus Glenn Gregory (Heaven 17 / Human Leage) zit gewoon goed in elkaar. I Want What I Want is wat opener geproduceerd, is zeker meezingbaar, maar ook wat simpel. Generatiegenoot Nik Kershaw zingt mee op de synthpop ballad Love Conquers All. Echt retro zijn Hey! You!, This Paranoia en Get Out (“I got a feeling. And I like It”). De dansvloer is geopend voor de hoempadisco voor veertigers! Gas terug in Loving You More. Voor de afsluiter Jessica is een akoestische piano gevonden, iemand die wil fluiten en een jazzy arrangement. Ja, Kim Wilde kan nog steeds zingen, al zal dit album met name haar trouwe fans aanspreken. Of je moet de 80’s muziek van je ouders ook te gek vinden.