Britt Nicole – Acoustic

      No Comments on Britt Nicole – Acoustic

De 25-jarige pop/rock artiste Britt Nicole besprak ik eerder na de release van Say It (2007) en The Lost Get Found (2009). Met alweer 5 Top 10 radio singles van deze albums heeft ze naam en faam gemaakt. Haar muziek werd al gebruikt in Legally Blonde, MTV’s The Hills, NBC’s The Biggest Loser en de film Ice Castles.Deze zomer bracht ze een 6-song EP Acoustic uit met akoestische versies van 5 van haar bekendste liedjes plus een niet eerder uitgebrachte met Brandon Heath geschreven song Found By You, een puntige ballad met strijkers en breekbare vocalen.

Hanging On, Set The World on Fire, Headphones, Walk On The Water en The Lost Get Found werden in de nieuwe opzet geproduceerd door Ed Cash (Steven Curtis Chapman, Chris Tomlin, Sara Groves) en Christopher Stevens (Addison Road). Opener Hanging On is in de reguliere popversie momenteel in de Amerikaanse hitlijsten te vinden. Headphones akoestisch deed me sterk aan de Acoustic EP van Lights denken, maar is nog steeds up-tempo. Gevoelig is Walk On The Water. Vol vertrouwen zingt ze in het refrein: “You know you’re made for more. So don’t be afraid to move. Your faith is all it takes for you to walk on the water too.” Deze herfst tourt Britt met rockband Hawk Nelson in de Fly Me To The Show Tour. Acoustic kan goed verkocht worden bij de concerten, hopelijk volgt de inspiratie voor een volledig nieuw album in 2011.