Andrew Peterson – Counting Stars

Op 26 juli 2010 bracht de Amerikaanse singer/songwriter Andrew Peterson zijn nieuwe album Counting Stars uit. Sinds het folk-pop album Love & Thunder uit 2003 was ik Andrew uit het zicht verloren. Zijn albums werden hier te lande niet meer gedistribueerd en/of aan me voorgelegd ter recensie. Wat dat betreft maakt Spotify veel goed. Om Peterson muzikaal te plaatsen, zegt een greep uit zijn lijst top vrienden op Myspace genoeg: Sara Groves, Andrew Osenga, Derek Webb, Carolyn Arends, Sandra McCracken en Jill Phillips, samen ook bekend als The Square Peg Alliance. Terug naar Counting Stars met een dozijn nieuwe verhalen. Van Many Roads over gevonden rust bij de bbq, de worship in God of my Fathers of het rustieke Dancing in the Minefields. God of my Fathers, waarin de trouw van God door de generaties heen wordt bezongen, is het kernthema van het album. Zoals Abraham de sterren aan de hemel mocht tellen als teken van Gods belofte over een nageslacht zo ontelbaar groot, zo mogen we nu nog altijd blij zijn over de Onveranderlijke.

Bijzonder is dat het merendeel van de gedurende achterliggende 2 jaar geschreven liedje in 8 dagen, dat Peterson met gitaristen Ben Shive en Andy Gullahorn, Gabe Scott en technicus Todd Robbins met hun instrumenten in een studio in de staat Washington in januari 2010 doorbrachten, werd opgenomen. World Traveler vertelt van de dromen als kind om de wereld te verkennen en de ontdekking jaren later dat juist vrouw en kinderen thuis je aandacht nodig hebben. Planting Trees staat aan de andere kant van het leven: welke erfenis laten we achter? Is dat inderdaad de liefde voor God en medemens als rode draad? The Magic Hour is de stille tijd die we temidden van het tumult van het leven mogen vinden om een conversatie met God te hebben. Counting Stars is een prettig in het gehoor liggende, afwisselende folk/popalbum met doordachte teksten.

  • Music Review: Andrew Peterson – Counting Stars (blogcritics.org)
  • Singer/Songwriter Andrew Peterson to Release His Second Project on Centricity Music – Counting Stars (ccmmagazine.com)
  • Music Review: Andrew Peterson – Counting Stars (seattlepi.com)