Silverline – Voices In The Night

Silverline tekende onlangs bij VSR / EMI CMG met de 8-song EP Voices In The Night, de opvolger van de 7-song EP Start To Believe (2009) als resultaat. Ryan Edberg (zang), Dean Goossen-(drums), Isaac Nelson (bas, gitaar), Steve Adams (gitaar, bas) en Andrew Raybion (toetsen) begonnen jaren geleden in de spreekwoordelijke garage. Het succes van Start to Believe en concerten met Brian “Head” Welch, Switchfoot, P.O.D., Hawk Nelson, Newsboys, Sanctus Real en Thousand Foot Krunch vormden een handige opstap. Last One Standing opent het album met pittig gekruide straight rock met haast 80’s riffs. Turn It Up en Shine Your Light klinken als Thousand Foot Krunch. Broken Glass is doorsnee pop/rock, ideaal voor de radio. More Than A Whisper is een goed gecomponeerde scherpe rocktrack. Life Everafter is een krachtige rockballad, waarna Creation het tempo weer opvoert. Symfo/gothic invloeden vind je in de afsluitende titeltrack. Textueel past Silverline prima door de Amerikaanse CCM beugel met recht-voor-de-raap en dicht bij bijbels jargon blijvende frasen.

Meer luisteren en zien kan op Myspace, Twitter en Facebook.